Wees ongeduldig

Style: "Ektachrome"

De omstandigheden rond het plan om je doel te behalen kunnen veranderen. Dat kunnen bijvoorbeeld persoonlijke of economische omstandigheden zijn. Of misschien veranderen je omstandigheden niet, maar kom je er gaandeweg achter dat je je plan om moet gooien. Heb je ooit een plan gemaakt dat je vervolgens stap voor stap hebt uitgevoerd, precies zoals je hem had opgeschreven? Tenzij het een klein plan is, lijkt me de kans dat je ‘ja’ antwoordt, minimaal.

Wees daarom ongeduldig en begin vandaag aan je reis om je doel te behalen!
Bekijken de 10 tips om je ongeduld te belonen…

  1. Wees ongeduldig!

Dromen worden meestal niet vanzelf vervuld. Wacht dus niet af tot dingen uit zichzelf veranderen. Aanpassen aan nieuwe situaties lukt het best als je ongeduldig bent. Als plan A niet werkt, ga dan mee in plan B. Met wat ongeduld wordt het makkelijker je aan te passen aan nieuwe situaties.

  1. Wees bewust

Door je bewust te zijn dat de wereld niet alleen om jou draait, kom je erachter dat elke actie consequenties heeft. Verander de wereld begin bij jezelf is een mooie uitspraak. Wat je creëert, wordt werkelijkheid. Iedereen is in staat te creëren. Zet je in voor de samenleving en ga tevreden door het leven.

  1. Durf innovatief te zijn

Geloof dat veranderingen mogelijk zijn. Kies voor de onbekende weg en laat je niet tegenhouden door regeltjes en bureaucratie. Laat je ook niet van de wijs brengen door stuurlui aan wal, die het allemaal maar onverantwoord vinden je op ongebaande paden te begeven

  1. Wees pragmatisch

Stroop je mouwen op en begin gewoon. Ook al beschik je nog niet over alle middelen (zoals geld). Geniet van je vooruitgang. Je zult zien dat je onderweg tegenkomt wat je nodig hebt.

  1. Verdiep jezelf

Heb je een bijzondere interesse? Kijk, hoor, luister, proef, voel, zoek en probeer. Door je te verdiepen in je passie, vind je nieuwe oplossingen voor oude problemen.

  1. Doe het niet alleen

Denk niet dat je alles alleen kunt en vraag hulp. Als je je isoleert, is de kans groot dat je het niet overleeft. Iedereen heeft unieke kwaliteiten waarmee je elkaar van dienst kunt zijn. Interesseer anderen voor je ideeën en help elkaar.

  1. Wees flexibel

Natuurlijk heb je een plan in je hoofd om je doel te bereiken. Maar in de praktijk loopt het altijd anders dan verwacht. Wees flexibel en pas je plannen aan als dat moet. Go with the flow! Houd rekening met tegenslagen en bouw veerkracht in om verder te kunnen gaan.

  1. Wees vastberaden

Flexibiliteit is nodig, maar verlies je doel daarbij niet uit het oog. Door met nieuwe dingen bezig te zijn, bevind je je op onbekend terrein. Soms raak je misschien verstrikt in het web van ideeën en mogelijkheden. Houd je doel voor ogen en zoek steeds naar nieuwe mogelijkheden. Linksom of rechtsom, de resultaten zullen volgen.

  1. Geniet onderweg

Natuurlijk krijg je onderweg obstakels op je pad en loopt niet altijd alles lekker. Wees tevreden met wat er is en lach vooral om je fouten. Van je fouten leer je immers het meest.

  1. Steek anderen aan

Laat mensen om je heen beseffen dat het de moeite waard is je dromen te volgen. Strooi je enthousiasme uit en sleep je medemens mee. Brainstorm samen over wereldse veranderingen.

Geef een reactie