Zo motiveer je medewerkers!

Hoe gemotiveerder de medewerkers zijn, hoe beter het werk zal zijn dat ze afleveren. Het succes van de organisatie of onderneming hangt nauw samen met de mate waarin je hen inspireert.
Hier zijn 10 tips voor het motiveren van personeel.

  1. Gevoel van verbondenheid

Positieve contacten met anderen in de samenwerking en gezamenlijk klussen weten te klaren is cruciaal. Onder druk hebben velen de neiging zich terug te trekken en zich te focussen op het afmaken van allerlei taken en klusjes, zodat er geen samenwerking gezocht wordt. Als leidinggevende heb je als het goed is een beter overzicht op het gehele takenpakket van je afdeling. Vandaaruit kun je samenwerking stimuleren, omdat jij weet waar medewerkers profijt van elkaar zouden kunnen hebben. Wanneer dit nog ontbreekt creëer het door een teambuilding sessie te houden.

  1. Creëer een plezierige werkomgeving

Een goede sfeer is zeer belangrijk en wordt door je medewerkers gewaardeerd. Een gelukkige werknemer is ook een productieve werknemer. Laat hem of haar dan ook weten dat de deur altijd open staat voor vragen, maar trek niemand voor.

  1. Geef je werknemers een doel

De meeste werknemers willen graag doorgroeimogelijkheden hebben in het bedrijf. Voor kleine ondernemingen zal dit lastig zijn. Werk samen aan een persoonlijk ontwikkelplan. De werknemer voelt zich gewaardeerd en weet dan ook waar hij of zij aan toe is. De werknemer is dan extra gemotiveerd en zal extra zijn best doen.

  1. Leid je mensen op

Een werknemer wil zich altijd ontwikkelen. Geef daarom je medewerkers de kans om zich te ontwikkelen door bijvoorbeeld opleidingen of cursussen aan te bieden. Dit kan ook door ze regelmatig workshops en seminars te laten bezoeken en ook het bezoeken van beurzen helpt in de ontwikkeling. Stimuleer hen door opleidingen te volgen op kosten van het bedrijf. De werknemer krijgt het gevoel dat er in hem wordt geïnvesteerd en wordt daardoor productiever. Tenslotte zal er ook meer kennis in het bedrijf komen. Een win-win situatie dus.

  1. Ga eens iets leuks doen

Een werknemer waardeert het als er iets leuks gedaan wordt. Dat hoeft niet groot te zijn. Trakteren op af en toe iets lekkers wordt al gewaardeerd. Maar je kunt natuurlijk ook een leuke activiteit doen. Vrijdagmiddag iets ieder sluiten en dan een drankje doen, zal door vele medewerkers gewaardeerd worden.

  1. Geef complimenten

Iedereen vindt het leuk om een compliment te ontvangen. Doe dit dan ook!
Een klein gebaar, af en toe eens een compliment, het zijn de goedkoopste, maar nog steeds uiterst effectieve manieren om betrokkenheid onder werknemers te kweken. Zeker oudere werknemers waarderen af en toe een compliment meer dan bijvoorbeeld een bonus

  1. Beloon je werknemers

Wanneer mensen doelen halen of goede prestaties neerzetten, beloon ze dan. Wanneer er geen beloning komt, zal de motivatie minder worden. Er zijn verschillende manieren van belonen, bijvoorbeeld door middel van een bonus of een salarisverhoging. Maar het hoeft niet altijd met geld te worden beloond. Een vrije dag geven wordt ook zeker gewaardeerd.

  1. Kom je beloftes na

Als je de werknemers iets belooft, moet je dit ook nakomen. Bijvoorbeeld wanneer je een bonus belooft als de omzet met 10% is gestegen. Wanneer je de belofte niet nakomt, zal de medewerker direct minder gemotiveerd zijn. Maar het wordt nog erger als de werknemer dit aan zijn collega’s vertelt.

  1. Haal een coach in huis

Je kunt een coach inhuren om je werknemers te helpen bij zijn of haar ontwikkeling. Die kan de obstakels in hun carrière doorbreken.

  1. Geef positieve feedback

De positieve benadering is het meest effectief als je medewerkers wilt aanspreken om iets te veranderen. Daarin begin je met het geven van een compliment en zegt je daarna wat er voor verbetering vatbaar is. Op deze manier geef je je personeelsleden zelfvertrouwen.

Geef een reactie